Speed Oy on myöntänyt UPM:n Communication Papers – ja Timber -liiketoiminta-alueille sertifikaatin merkittävästä ympäristösaavutuksesta tieliikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä. Kun kontit Kuusankosken ja Kaukaan tehdasalueilta kuljetettiin vientisatamaan Ekorekoilla, saatiin hiilidioksidipäästöjä vähennettyä viime vuonna 524 tonnia. Ekorekkojen hiilidioksidipäästöt ovat jopa 40 % pienemmät kuin perinteisissä kuljetusmuodoissa, joissa kuljetetaan yksi kontti kerrallaan.

Johtaja Anita Wrotna (Logistics Network and Sourcing), johtaja Reijo Reinvall (Logistics Sourcing) ja Vice President Christian Thaler (Supply Chain) iloitsevat myönnetystä päästösäästölaskuriin perustuvasta sertifikaatista ja toteavat ekorekkakuljetusten sopivan erinomaisesti UPM:n strategiaan ”-30 vuoteen 2030”.

”UPM:n logistiikkatiimit pyrkivät jatkuvasti löytämään sopivampia ja tehokkaampia ratkaisuja ja menetelmiä päästöjen vähentämiseksi. Painopiste on reittien ja kaluston tehokkuuden optimoinnissa yhteistyössä sopivien kumppanien kanssa”, toteaa Anita Wrotna.

Myös UPM Timberin toimitusketjusta vastaava Lauri Kunnas korostaa yhteistyön merkitystä.  ”Olemme tehneet hyviä päätöksiä siirtyessämme pidempien ja isompien erikoisrekkojen käyttöön. Tämä muutos ei ainoastaan vähennä ympäristövaikutuksiamme, vaan myös tekee toiminnastamme entistä kestävämpää. Vastuullisuusteot eivät ole rakettitiedettä, vaan ne voivat hyvin tukea liiketoimintaa.”, Lauri Kunnas sanoo.

 

Speed Oy:n varatoimitusjohtaja Tomi Piskunen (vas.), UPM Timberin logistiikkapäällikkö Erkki Pietikäinen, johtaja Lauri Kunnas (UPM Timber Supply Chain) ja Speed Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Vallas sertifikaatin luovutustilaisuudessa